Elérhetőségek

Mozgássérültek Összetartás Sportegyesület

9700 Szombathely,
Komlósi F. u. 8/A.
Telefon: +36-70/618-94-72
E-mail küldése

2020. február 22., 20:12Egy lélekmozgató nap Szombathelyen

Lélekmozgató címmel tartottak programot péntek délelőtt a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában, február 22-e, a magyar parasport napja alkalmából.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége kéri minden évben a köznevelési intézményének vezetőit, hogy érzékenyítő programokat szervezzenek ilyenkor az iskolákban, óvodákban. A szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában mára hagyomány lett a rendezvény. – Fontosnak tartjuk, hogy a tanulóink tisztában legyenek azzal, hogyan élnek fogyatékkal élő embertársaik, és tudják, hogyan közeledjenek egy fogyatékkal élőhöz, akár hétköznapi életben, akár a sportpályán – emelte ki Fancsali Ferenc testnevelő. Két tornateremben zajlottak a bemutatók.

 

Egy lélekmozgató nap Szombathelyen – A csörgőlabdávala- Vas Megyei Kézilabda Szövetség közreműködésével – Farkas Ágnes volt válogatott kézilabdázó ismertette meg a diákokat. A kerekesszékes teniszről Nagy-Kuglicz Kata, a szombathelyi Mozgássérültek Vasakarat Sportklubja elnöke beszélt. Az ülőröplabdát Nebehaj Barbara válogatott játékos mutatta be a fiataloknak. Baracska Tibor mozgássérült sportoló az ülőboccia rejtelmeibe vezette be a résztvevőket. Előadást tartott Kasza István személyi edző is, aki több parasportoló felkészítését végzi.

 « Vissza az előző oldalra!
Mozgássérültek Összetartás Sportegyesület - Magyar